Projectpagina 110 Morgen te Rotterdam

Projectpagina 110 Morgen te Rotterdam

In de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek zijn in de afgelopen 1,5 jaar 2 grote kantoorgebouwen gebouwd. Aannemingsbedrijf Dura Vermeer Bouw Rotterdam heeft deze bouw voor zijn rekening genomen. Barendrecht-Elektra b.v. heeft in dit project, dat van september 2010 tot mei 2012 loopt, diverse installaties aangelegd:
- elektrotechnische installaties
- complete verlichtingsinstallaties
- noodverlichting installaties
- brandmeld- en ontruimingsinstallatie
- data-installatie
- PV-installatie (i.s.m. gerenomeerde partner)
- elektrische zonwering

De gebouwen zouden vooraf enkelt casco met een basisinstallatie worden gebouwd, maar gedurende de bouw hebben zich verschillende huurders aangediend waarvoor ook de afbouw gerealiseerd is. Diverse kantoorruimtes worden dus compleet geinstalleerd en afgemonteerd met mooie armaturen! Tussen de kantoorgebouwen is een parkeerplaats aangelegd met daar bovenop een mooie daktuin. De elektrische installaties in de parkeerplaats en de tuinverlichting van de daktuin zijn ook aangelegd door Barendrecht-Elektra B.V.
De kantoren van 110 Morgen zijn duurzaam. Ze zijn voorzien van een complete WKO-installatie voor het verwarmen, koelen en ventileren van de gebouwen. WKO betekend Warmte Koude Opslag, en is een klimaatbeheersingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van in de bodem opgeslagen warmte en koude. Alle verlichting is energiezuinig en het grootste gedeelte zelfs LED. De kantoren zijn grotendeels voorzien van bewegingsmelders voor het schakelen van de verlichting.

Het pronkstuk van het project is de raadzaal ten behoeve van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Deze grote ruimte zit vol technische snufjes op het gebied van licht en ander technieken. Zo is de zaal voorzien van een klimaatplafond waarmee de zaal verwarmd of gekoeld kan worden, heeft het bedrijf voor de beveiligingsinstallatie een geavanceerd camerasysteem in de zaal geinstalleerd en heeft Barendrecht-Elektra B.V. het plafond voorzien van 3 grote lichtkoepels met daarachter LED-strips die van kleur kunnen veranderen. Op de daken van beide kantoorgebouwen zijn bovendien 138 zonnepanelen geplaatst. Via deze panelen wordt een deel van de elektrische energie opgewekt die via de pv-installatie wordt teruggeleverd aan het energienet!

Looptijd project: september 2010 tot mei 2012.
Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Rotterdam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotopagina

Er zijn op dit project foto's genomen. Klik hier voor de fotopagina met recente foto's van 110 morgen te Rotterdam.