Elektrotechnische Installaties

Elektrotechnische Installaties

Elektriciteit is onmisbaar. Mensen zijn tegenwoordig omringd door elektrische apparaten zowel in de werk- als woonomgeving. De steeds verdergaande technologiën en luxe in woningen blijven veel Nederlanders niet onopgemerkt, steeds vaker willen mensen moderne snufjes in hun woning en het liefst is alles zo energiezuinig mogelijk. Veel nieuwbouw woningen worden daarom standaard al voorzien van zorgvuldig ontworpen elektrotechnische voorzieningen die voldoen aan uiteenlopende behoeften en flexibel zijn voor toekomstige ontwikkelingen. 

Barendrecht-Elektra denkt en adviseert hierover mee met zijn aannemers en klanten. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste installatie! 

Onze monteurs met uiteenlopende vakopleidingen hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met de nieuwste voorzieningen. Ons aanbod op het gebied van elektrotechnische installaties is daardoor erg uitgebreid. Afhankelijk van het soort gebouw, de verschillende functies in het gebouw en de wensen van de opdrachtgever moet er de juiste keuze gemaakt worden in de technische mogelijkheden. Bij ons is ieder installatie ontwerp uniek.

Barendrecht-Elektra is DEKRA-gecertificeerd voor het installeren, controleren, keuren en onderhouden van licht-, kracht- en zwakstroominstallaties. Dat betekent dat wij in eigen beheer installaties kunnen keuren en opleveren zonder tussenkomst van een nutsbedrijf. U weet zeker dat uw installatie aan alle laatste voorschriften voldoet en vakkundig wordt onderhouden.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat wil zeggen dat wij ernaar streven elke klant naar zijn wens behandelen. Of het nu gaat om een stopcontact in een woonhuis of de installatie van een kantoorpand of scholengemeenschap, alle mogelijkheden zijn aanwezig! De materialen die wij gebruiken worden geselecteerd op keurmerk waaronder DEKRA (voorheen KEMA). Om hiervan verzekerd te zijn, worden onze materialen ingekocht bij gerenommeerde groothandels, zoals de Technische Unie.

Bekabeling

Bijna alle informatie uitwisseling gaat tegenwoordig over bekabeling, denk hierbij aan telefonie, fax en e-mail oftewel spraak en data. In de moderne woon- en werkomgevingen worden gestructureerde bekabelinginfrastructuren gebruikt. Voor iedereen is het dus belangrijk dat deze zaken goed functioneren en daarom moet de kwaliteit van de geleverde en geïnstalleerde bekabeling volgens ons gewoon perfect zijn. Wij verzorgen uw bekabeling zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Wand- of plafondverlichting

Licht is nodig om 's nachts en overdag bepaalde objecten goed te kunnen waarnemen. Verlichting zorgt voor licht, en maakt dingen overdag en 's nachts beter zichtbaar. Er zijn verschillende soorten verlichting. De ene soort is gemaakt voor het verlichten van een grote ruimte, de andere soort weer op het creëren van een zachte sfeer in een wat kleinere ruimte. Voor iedere omgeving is wel een oplossing te vinden die aansluit bij uw wensen. Barendrecht-Elektra b.v. is gespecialiseerd in verlichting. Wij kunnen voor elke situatie een goed advies geven en een passend aanbod doen op iedere wens. Of het nu gaat over een tl-armatuur, een halogeen op- of inbouwspot, een design wandarmatuur of de nieuwste ledverlichtingsarmaturen, Barendrecht-Elektra kan alle gewenste verlichtingsinstallaties voor u verzorgen!

Noodverlichting

Een goedwerkend noodverlichtingplan is volgens de wetgeving tegenwoordig bijna overal verplicht. Maar het belangrijkste is nog dat het u veel ellende kan besparen. Naast de installatie van een goed noodverlichtingsplan kunnen wij u ook de mogelijkheid bieden tot periodiek onderhoud aan de installatie door middel van een onderhoudscontract. Noodverlichting dient te allen tijde te functioneren!

Wat tegenwoordig zeker niet meer ongenoemd mag blijven is de led-verlichting. LED is de toekomst op het gebied van duurzame en energiezuinige verlichting en maakt op dit moment een spectaculaire ontwikkeling door.
LED-verlichting heeft in tegenstelling tot de gloeilamp en veel andere soorten verlichting belangrijke voordelen. Zo is LED energiezuinig, heeft het een zeer lange levensduur en een geringe warmte ontwikkeling.

Barendrecht-Elektra b.v. volgt de ontwikkelingen rond de LED-lamp nauwlettend. Ook bieden wij al een aantal LED-producten aan. Zo heeft Barendrecht-Elektra onlangs Tankshop Van Den Ban te Hellevoetsluis verlicht met Flexilight LED Panels in de kleur warm-white. En komen er steeds vaker verzoeken en vragen binnen over "de lichttoepassing van de toekomst".

Buitenverlichting

Licht versterkt het gevoel van veiligheid, vooral de buitenverlichting die 's nachts in de straten en op pleinen brandt. Buitenverlichting dient om een omgeving overzichtelijker te maken, daarnaast werkt het preventief tegen criminaliteit. Maar er zijn meer zaken waar rekening mee gehouden moet worden met betrekking tot buitenverlichting, neem de achtertuin of de achteromgang van het huis. Het veiligheidsgevoel moet hier wel samen gaan met het voorkomen van lichtoverlast voor de bewoners/omwonenden.

Naast het veiligheidsgevoel moet de verlichting natuurlijk ook in de omgeving passen, vormgeving is naast de verlichting en veiligheid weer een ander aspect waarover nagedacht moet worden. Barendrecht-Elektra b.v. is gespecialiseerd in buitenverlichting en kan u hiermee altijd van dienst zijn!

Objectverlichting

Licht kan een object een heel ander aanzien geven. Een gebouw dat overdag nog een normale indruk geeft, krijgt 's nachts met behulp van de juiste verlichting een machtige uitstraling.

Door middel van objectverlichting krijgen objecten een nieuw aanzien, en dat zonder overlast te veroorzaken. Ook deze verlichting draagt bij aan de veiligheid en wordt daarnaast vaak als aantrekkelijk en verassend ervaren. Barendrecht-Elektra b.v. zet met deze specialiteit gebouwen en monumenten in een compleet andere dimensie door middel van passende verlichting!

 

Elektrische terrasverwarmers

Om optimaal van een terras of achtertuin gebruik te maken, maken veel horecagelegenheden en particulieren steeds meer gebruik van terrasverwarming. Een gezellig terras of mooi verlichte tuin is natuurlijk nog leuker als men 's avonds ook buiten kan zitten in een aangename temperatuur. Niet alleen de verlichting op terrassen en in tuinen kunnen wij verzorgen, maar ook het aanleggen en installeren van elektrische terrasverwarming behoort tot onze mogelijkheden!

Barendrecht-Elektra b.v. is namelijk dealer van Solamagic en Burda Worldwide Technologies elektrische terrasverwarming. Deze elektrische verwarming is veilig in gebruik, geluidloos en energiezuinig ten opzichte van gasheaters. Klik hier voor meer informatie.

Zonnepanelen

Het leveren en plaatsen van zonnepanelen behoort niet tot ons aanbod.