Mechanische Ventilatiesystemen

Mechanische Ventilatiesystemen

Sinds eind jaren 70 worden veel nieuwbouwwoningen in Nederland standaard voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Deze systemen zorgen continu voor het afzuigen van badkamer, toilet en keuken. Sinds de isolatie sterk is verbeterd in de woningen is het noodzakelijk geworden om mechanisch te ventileren. De steeds strenger wordende eisen op het gebied van energiebesparing hebben er toe geleid dat er tegenwoordig steeds meer woningen worden uitgerust met een warmte-terugwin-ventilatiesysteem.

Barendrecht Elektra b.v. beschikt voor mechanische installaties over een eigen prefab-afdeling.
Op deze afdeling worden de halffabricaten gemaakt waardoor ventilatiekokers kant-en-klaar worden aangeleverd op de projecten om daar te worden verwerkt. Naast het aanleggen van de installaties wordt er steeds vaker een beroep gedaan op het onderhoud ervan. We installeren dus niet alleen voor u, ook in onderhoud, schoonmaak en renovatie kunnen wij u tegemoet komen. Dit geldt voor zowel de eengezinswoningen, kantoorgebouwen als voor flatgebouwen.

Voornamelijk woningbouwverenigingen laten tegenwoordig door Barendrecht-Elektra b.v. de systemen reinigen of vervangen. Onderhoud is zeer belangrijk bij mechanische ventilatiesystemen echter lange tijd werd dit onnodig geacht. Barendrecht Elektra b.v. ontwerpt, installeert en onderhoudt mechanische ventilatiesystemen zodat u zeker weet dat de verversing van lucht op een professionele manier gebeurt!

Niet alleen voor afzuig- en warmteterugwininstallaties kunt u bij ons terecht. Ook kunnen wij het binnenklimaat van een woning aangenamer maken door middel van airconditioning. Airconditioning is het reguleren van de lucht in binnenruimtes. Met het apparaat of installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Het algemene consumentenapparaat, zoals in de auto wordt meestal airco of airconditioning genoemd. 

Voor de meest gestelde vragen op dit gebied van warmteterugwinning en ventilatie kunt u hier klikken.