Specials

Specials

Technologie ontwikkelt. Ook de technologieën in woningen ontwikkelen waarbij men steeds meer luxe en comfort zoekt. De moderne technologie kan een woning zo intelligent maken dat op voorhand de leefgewoonten vastgelegd kunnen worden en een domotica systeem zorgt voor een optimaal beheer zonder dat het de bewoner het stoort.

Barendrecht-Elektra b.v. verdiept zich sinds 2002 in dit soort speciale installaties. Men doet onderzoek en probeert ervaring op te doen met innovatieve elektrotechnische installaties. Drie uitkomsten hiervan zijn funkmanagement, gemaalbesturingssystemen en bewegingssensoren. Deze installaties kunnen wij u tegenwoordig aanbieden!

Funkmanagement

Funkmanagement kenmerkt zich door een hoge flexibiliteit, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Doormiddel van radiografische signalen kan de draadloze schakelaar/afstandsbediening de lichtbron bedienen. De zenders van het Funkmanagement werken onafhankelijk van het lichtnet, waardoor bij uitbreiding van de installatie geen extra leidingen hoeven te worden aangelegd. Hierdoor is er weinig overlast en de montage eenvoudig. De verlichting kan zonder problemen omhoog of omlaag gedimd worden zodat uw huis perfect is uitgelicht. Wanneer u de instelling van de zenders en ontvangers wilt veranderen gaat dit zonder moeilijke programmeringen. Naast de mogelijkheden om elke schakelaar naar een lamp toe te wijzen of uw eigen sfeervolle lichtscenes in te stellen is er ook mogelijkheid om alle lampen in een keer aan of uit te schakelen. Kortom: Funkmanagement is een heel mooie en interressante innovatie op het gebied van de lichttechniek! Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten!

Gemaalbesturing en Telemetrie

In Hellevoetsluis staan een groot aantal rioolgemalen. Voor het onderhoud en beheer van deze gemalen, is het noodzakelijk om over voldoende gegevens en data te kunnen beschikken.
Gemeente Hellevoetsluis heeft Barendrecht-Elektra b.v. gevraagd een besturings en telemetriesysteem te ontwikkelen waardoor deze gegevens automatisch worden doorgestuurd.
De datalogger houdt middels diverse sensoren het waterpeil in de gaten, en controleert de pompen op verstoppingen en storingen. Al deze gegevens worden via een telemetriesysteem naar de meldcentrale van Barendrecht-Elektra b.v. verstuurd, welke vervolgens servicemensen gaat oproepen waardoor er direct actie kan worden ondernomen. Deze besturingssystemen zijn een succesvolle innovatie in het aanbod van Barendrecht-Elektra b.v.

NEN 1010

Binnen Barendrecht-Elektra b.v. zijn er een aantal monteurs die voor de NEN1010 gestudeerd hebben. Deze gecertificeerde monteurs voeren inspecties uit aan elektrotechnische installaties en schrijven hier rapport van. Deze inspecties moeten uitgevoerd worden waarneer een project wordt opgeleverd en voor onderhoud of particuliere opdracht. De NEN1010 wordt beschouwd als dé norm voor de installateur. In deze norm staan minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woningbouw, utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen.

NEN 3140

De NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning. De norm houdt in dat elektrische installaties of apparatuur veilig gebruikt moeten kunnen worden door de werknemer of bezoeker. Tevens dienen (onderhouds-) werkzaamheden op een veilige wijze uitgevoerd te worden.

Onze NEN3140-gecertificeerde monteurs voldoen aan de vakbekwaamheidseisen voor betreffende werkzaamheden. Zij zijn geïnstrueerd over de gevaren van elektriciteit en de maatregelen die hiertegen binnen de organisatie zijn ingesteld. Tevens zijn deze medewerkers schriftelijk aangewezen in een categorie die bepaalde bevoegdheden en verantwoordelijkheden regelt. De specialisten van Barendrecht-Elektra b.v. kunnen dus instructie geven hoe men veilig kan werken met elektrische installaties. Dit is tegenwoordig erg belangrijk want iedereen komt regelmatig in aanraking met elektrische installaties. Denk aan computers, faxen, printers, koffieautomaten, lampen, boormachines, etc.

Het uitvoeren van inspecties behoort ook tot deze werkzaamheden. De installatie wordt geinspecteerd en gekeurd en de klant krijgt hier een rapport van. Bij de inspectie wordt o.a. gekeken naar de beschermingsmaatregelen tegen elektrische schok, thermische invloeden, veiligheidsketens en vluchtwegen. Voor een aantal specifieke werkzaamheden zijn werkprocedures opgesteld. Het betreft het werken aan spanningvoerende of spanningsloze installaties.

Aanpassing en ontwikkeling

Soms werken elektrische standaard installaties of besturingen niet geheel naar wens of vereisen deze een aanpassing die niet standaard voorhanden is. Bespreek uw wensen met onze specialisten van Specials, die veelal een passende oplossing voorhanden hebben. Onze specialisten werken met de modernste technieken waarbij programma' s en software veelal in eigen beheer worden ontwikkeld.