Geschiedenis

Geschiedenis

In 1950 besluit Willem Hendrik Barendrecht een eigen bedrijf te beginnen om als elektricien zijn medeburgers van dienst te zijn. Bij toeval is de heer De Gruijter uit Nieuwesluis op zoek naar een opvolger voor zijn klussenbedrijf. Het klikt tussen beide heren en op 1 augustus 1950 wordt het bedrijf De Gruijter en Barendrecht opgericht. Met de fiets als vervoersmiddel herstelt Barendrecht voornamelijk kleine elektrische installaties bij de lokale boeren en burgers. Ook worden voor het GEB de meterstanden opgenomen en afgerekend. Op 1 januari 1954 trekt de heer De Gruijter zich terug en verkoopt hij zijn aandeel aan Wim Barendrecht die zelfstandig verder gaat onder de naam W.H. Barendrecht Elektrotechniek.

De eerste nieuwbouwwoningen...

Nog twee jaar werkt W.H. Barendrecht op de zelfde wijze verder, tot er in 1956 een nieuwe stap wordt gezet. Het bedrijf wordt betrokken bij de installatie van de eerste nieuwbouwwoningen in Simonshaven en Geervliet. Later komen daar ook woningen in Poortugaal bij. Dankzij de liquidatie van de gehele buurtgemeenschap Nieuwesluis, verhuist het complete bedrijf in 1966 naar Hellevoetsluis en vindt het zijn definitieve stek aan de Distelstraat. Aldaar verandert ook de naam in Barendrecht-Elektra b.v.

Groei...

Barendrecht-Elektra b.v. maakt een gezonde groei door en speelt makkelijk in op de woningbouwstromen die op Voorne-Putten ontstaan. Het eerste grote werk is dan de installatie van 40 woningen in Brielle. De grote stimulans voor het installatiebedrijf kwam echter met de "Bouwstroom" op Voorne-Putten met de installatie van 186 woningen. Ook de daaropvolgende "Bouwstroom" eind jaren 60 zorgt voor grote hoeveelheden werk. Inmiddels werken er dan ongeveer 27 elektromonteurs voor het bedrijf. Vanzelfsprekend hebben ook de groeikernen Spijkenisse en Hellevoetsluis voor jarenlange opdrachten gezorgd.

Familiebedrijf

Kort na de viering van het 40-jarig bestaan heeft oprichter Wim Barendrecht zijn bedrijf overgedaan aan zijn zonen Henk en Ab die nu beiden de directie voeren. Op dit moment werken 60 vaste medewerkers bij het bedrijf, dat inmiddels een graag geziene partij is bij een zeer groot aantal aannemers en opdrachtgevers. In de loop der jaren heeft Barendrecht-Elektra b.v. een goede naam opgebouwd. De degelijkheid en de betrouwbare wijze van werken heeft intussen een enorme referentielijst opgeleverd die als fraai visitekaartje gepresenteerd kan worden.

Vandaag de dag is Barendrecht-Elektra b.v. uitgegroeid tot een erkend familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat!