Eerste paal geslagen project Futura te Zoetermeer

Eerste paal geslagen project Futura te Zoetermeer

Wethouder Edo Haan (Wonen) uit Zoetermeer heeft op donderdag 4 oktober 2012 samen met vertegenwoordigers van ontwikkelaar en bouwer Ballast Nedam en toekomstig eigenaar ASR Vastgoed de eerste paal geslagen van het wooncomplex Futura.

Op het voormalig fietscrossterrein aan de Van Leeuwenhoeklaan verrijst een duurzaam woningcomplex genaamd 'Futura'. Het wooncomplex krijgt zes woonlagen en omvat 69 huurappartementen met ruime terrassen en een glazen atrium als collectieve binnentuin voor de bewoners. Futura onderscheidt zich door onder meer de hoge duurzaamheidsdoelstelling, de bijzondere architectuur van Klunder Architecten uit Rotterdam en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. Het appartementencomplex dat in nauwe samenwerking met alle ketenpartners is ontwikkeld (waaronder Barendrecht-Elektra b.v.), is naar verwachting het eerste woongebouw in Nederland dat zal voldoen aan de zeer ambitieuze BREEAM-duurzaamheidsnorm ‘very good’! BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen inclusief omgeving te bepalen.

In het ontwerp, de engineering, constructie en realisatie van Futura is alles erop gericht om energetisch en wat betreft licht, lucht, geluid en water zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo vangt het grote atrium ’s zomers warmte op die ’s winters het gebouw deels verwarmt. Ook wordt hemelwater niet op het riool geloosd, maar in de naastgelegen watervijver geborgen. Andere voorbeelden van duurzaamheidoplossingen zijn warmte-koudeopslag, lage temperatuurregeling met koeling, een afgewogen situering en ontwerp van woningen en de aanleg van een natuurvriendelijk omgeving!

Barendrecht-Elektra b.v. is trotst om als ketenpartner mee te werken aan de bouw dit bijzondere en mooie project. Installaties door Barendrecht-Elektra b.v.:
- Elektrotechnische installaties,
- Brandbeveiligingsinstallatie,
- Noodverlichtingsinstallatie,
- Communicatiesysteem (videofoon).

Het wooncomplex wordt naar verwachting begin 2014 opgeleverd.