Barendrecht-Elektra b.v. strandt opnieuw in de halve finale op het VDN-voetbaltoernooi

Barendrecht-Elektra b.v. strandt opnieuw in de halve finale op het VDN-voetbaltoernooi

Op zaterdag 29 mei 2010 werd het jaarlijkse Van Den Nieuwendijk veldvoetbaltoernooi weer georganiseerd. Voor de vierde keer op rij werd er gestreden om de Van den Nieuwendijk Wisseltrofee Na het boven verwachting goed verlopen toernooi van vorig jaar, de derde plaats (!), werd er dit jaar ingezet op minstens hetzelfde resultaat!

En het toernooi begon ook voorspoedig. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Het jonge elftal met dit jaar vrijwel geen eigen werknemers (wegens blessures en andere verplichtingen) leek gebrand de toernooi zege voor het eerst binnen te gaan halen. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen met 2-0. De derde wedstrijd verliep rustig en eindigde tegen in 1-1 waar de laatste poulewedstrijd weer met 2-1 werd gewonnen.

Met slechts 2 tegendoelpunten en 7 doelpunten voor plaatste het team van Barendrecht-Elektra b.v. zich overtuigend voor de halve finale. In deze wedstrijd tegen ADAC, wat een goede tegenstander was, had Barendrecht een klein veldoverwicht maar de brilstand bleef tot vlak voor tijd op het scorebord. Tot vlak voor tijd de bal in het strafschopgebied van Barendrecht-Elektra belandde en in de kluts een speler van ADAC een overduidelijk een schwalbe maakte. De scheidsrechter leek even te twijfelen maar besloot toch te fluiten en een penalty te geven tot groot ongenoegen van het publiek en de Barendrecht dug-out. Deze penalty werd helaas voor ons benut en vlak hierna werd afgefloten, 0-1.

Wederom verliest Barendrecht-Elektra b.v. het toernooi dus in de halve finale, een kopie van vorig jaar. Er heerste kort verslagenheid maar nog geen half uur later sloeg de stemming weer positief over in de kantine van V.V. Stellendam waar 2 gezellige optredens van Stef Ekkel en de Dikdakkers de sfeer er prima inbrachten. Uiteindelijk kon iedereen terug kijken op een erg gezellige en zeer geslaagde dag!