Barendrecht-Elektra b.v. winnaar Van Den Nieuwendijk voetbaltoernooi 2011!

Barendrecht-Elektra b.v. winnaar Van Den Nieuwendijk voetbaltoernooi 2011!

Op zaterdag 28 mei 2011 werd het jaarlijkse Van Den Nieuwendijk veldvoetbaltoernooi weer georganiseerd. Voor de vijfde keer werd er gestreden om de 'Van den Nieuwendijk Wisselbokaal' 
Na 2 jaar achter elkaar de derde plaats te hebben behaald, werd er dit jaar ingezet op 'misschien wel een finaleplaats', en niets was minder waar...

En het toernooi begon niet bepaald voorspoedig. De eerste wedstrijd werd telleurstellend met 2-0 verloren.
De volgende 2 wedstrijden daarentegen, werden overtuigend gewonnen.
Het jonge elftal, met dit jaar uit voorzorg vrijwel geen eigen werknemers, leek gebrand de toernooi zege voor het eerst binnen te gaan halen. Ook de vierde wedstrijd werd gewonnen met 2-0.

De laatste groepswedstrijd werd ongelukkig met 0-1 verloren maar gelukkig zonder gevolgen. Met slechts 3 tegendoelpunten en 8 doelpunten voor in vijf wedstrijden plaatste het team van Barendrecht-Elektra b.v. zich overtuigend voor de halve finale. Hier wachtte net als vorig jaar ADAC, waarvan toen verloren werd.. ADAC bleek wederom een waardig tegenstander want na 20 minuten voetballen stond het nog steeds 0-0. Penalty's moesten een gaan winnaar uitwijzen. De keeper van Barendrecht bleek goed in vorm en maakte dan ook het verschil: hij wist 3 strafschoppen te keren en dat was genoeg om voor het eerst door te gaan naar de finale!

Op het eerste veld stond toen de finale op het programma waarin afgerekend moest worden met organisator Aannemingsbedrijf Van Den Nieuwendijk. Ook Nieuwendijk had het hele toernooi al laten zien over een erg sterk elftal te beschikken. Met goed weer en veel publiek begon de finale en vanaf het begin was Barendrecht-Elektra eigenlijk de betere partij. Toch werden kansen verprutst.. maar vlak voor tijd wist het team via een snelle counter met een mooie afronding toch de 1-0 op het scorebord te zetten! Dit bleek voldoende en de titel was een feit! Voor het eerst in de vijfjarige geschiedenis van het toernooi wint Barendrecht-Elektra b.v. dus de Van Den Nieuwendijk wisselbokaal!

Na afloop waren er 
2 gezellige optredens van Stef Ekkel en Ronnie Ruysdael van de Sjonnies en de sfeer zat er net als voorgaande jaren weer prima in!
Wij denken voor iedereen te kunnen spreken als we zeggen dat er weer teruggekeken kan worden op een erg gezellige en zeer geslaagde dag en volgend jaar zullen wij zeker onze titel proberen te prolongeren!