Barendrecht-Elektra b.v. 2e op het VDN-toernooi 2012!

Barendrecht-Elektra b.v. 2e op het VDN-toernooi 2012!

Op zaterdag 16 juni 2012 werd het jaarlijkse Van Den Nieuwendijk veldvoetbaltoernooi weer georganiseerd. Voor de zesde keer werd er gestreden om de 'Van den Nieuwendijk Wisselbokaal' Na vorig jaar voor het eerst de titel behaald te hebben, werd er dit jaar ingezet op prolongatie!

Het elftal, met dit jaar uit voorzorg vrijwel geen eigen werknemers, leek gebrand de toernooizege wederom binnen te gaan halen. Van de 6 groepswedstrijden werden er vier overtuigend gewonnen en 2 gelijkgespeeld. Met slechts 2 tegendoelpunten en 14 doelpunten voor in zes wedstrijden plaatste Barendrecht-Elektra zich overtuigend voor de halve finale. Hier wachtte het team van Freddy's. Ook dit bleek geen lastige horde: er werd vrij simpel met 3-0 gewonnen. Het team van Barendrecht-Elektra stond dus wederom in de finale en organisator Van Den Nieuwendijk was hierin, net als vorig jaar, de tegenstander.

Ook Van Den Nieuwendijk had het hele toernooi al laten zien over een erg sterk elftal te beschikken. Bovendien leek het team fitter omdat zij in de groepsfase 1 duel minder gespeeld hadden. Met uitstekend weer en veel publiek begon de finale op het eerste veld. Het werd al snel duidelijk dat de lange en vermoeiende dag de jongens van Barendrecht parte ging spelen. Dit was ook niet verassend met 7 wedstrijden van 25 minuten (175 minuten) in de benen! Waar het Barendrecht team in de halve finale nog redelijk fit leek moest het in de finale zijn meerdere erkennen. Er werd met 3-0 verloren en Van Den Nieuwendijk won voor het eerst de wisselbokaal.

Net als ieder jaar werd er in de kantine van Stellendam afrondend nog een tijdje doorgefeest. Het was wederom was het een gezellig dag en goed toernooi. De sfeer was zoals ieder jaar top!