LED-verlichte stadsplattegronden op zonne-energie in buitengebied Hellevoetsluis

LED-verlichte stadsplattegronden op zonne-energie in buitengebied Hellevoetsluis

Enige tijd geleden hebben wij op onze website de BE-2223 besturingskast uitgelicht; een intern ontwikkelde gemaalbesturingskast voor het onderhoud en beheer van rioolgemalen. De opdrachtgever hiervoor, Gemeente Hellevoetsluis, was erg te spreken over de loop van het project en de aangedragen oplossing. Barendrecht-Elektra denkt graag mee met zijn klanten en houdt de ontwikkelingen op de markt altijd goed in de gaten. Dit heeft geresulteerd in weer een leuke installatie, dit keer op het gebied van energiebesparing.

Onlangs heeft Gemeente Hellevoetsluis Barendrecht-Elektra b.v. gevraagd een oplossing te bedenken om een aantal stadsplattegronden te verlichten in het buitengebied van Hellevoetsluis. De aangeboden oplossing, een LED-verlichte stadplattegrond op zonne-energie, is onlangs op 2 plaatsen geïnstalleerd!

 

 

 

 

 

 

De plattegrond wordt verlicht door een LED-strip aan de binnenzijde van de kast en de stroomvoorziening wordt geregeld door een elektrisch zonnepaneel dat ernaast staat. Overdag vangt het zonnepaneel lichtstraling op en zet het om in energie dat in het paneel wordt opgeslagen. Wanneer de nacht invalt gaat de verlichting automatisch aan en draait de LED-strip op de energie die overdag is opgevangen. De stadsplattegrond voorziet zichzelf dus van stroom! Overdag staat de kastverlichting logischerwijs uit.
  
Deze manier van verlichten is zeker een hele goede en goedkope oplossing in tegenstelling tot het ingraven van kilometers kabel om op die manier de plattegrondkasten te verlichten. De uitgaven blijven beperkt tot een eenmalige investering en de plattegrond wordt voortaan verlicht door de energie die overdag wordt opgevangen.