Barendrecht-Elektra b.v. stapt op de Veiligheidsladder!

Barendrecht-Elektra b.v. stapt op de Veiligheidsladder!

Barendrecht-Elektra b.v. heeft veilig werken hoog in het vaandel staan en is al jarenlang een VCA**-gecertificeerd bedrijf. Naast onze huidige VCA**-certificering is onze organisatie op 17 maart 2022 jl. gecertificeerd voor de SCL Veiligheidsladder trede 2!

De Veiligheidsladder is een instrument dat gericht is op het meten van de veiligheidscultuur binnen een organisatie en specifiek het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers. Hier wordt gemeten: ‘Hoe bewust ben jij met veiligheid bezig?’  

De Veiligheidsladder bevat 5 treden en doormiddel van een jaarlijkse audit wordt gemeten op welke trede van de ladder het bedrijf zich bevind. Een hogere trede bereik je alleen als je meer aandacht hebt voor veiligheid.

Het doel is om de ladder hoger te beklimmen en daar jaarlijks stappen in te maken. Dit betekend dus dat het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn een steeds centrale rol gaat spelen in ons dagelijk werk. Een goede zaak dus!

De doelstelling voor komend jaar is de doorkijk naar trede 3 certificering onderzoeken en op basis van deze bevindingen een plan van aanpak opstellen en de GAP naar trede 3 proberen te dichten om zo weer een stapje hoger op de veiligheidsladder te komen.