Barendrecht-Elektra b.v. installeert nieuwe kerk Levende Steen Gemeenschap!

Barendrecht-Elektra b.v. installeert nieuwe kerk Levende Steen Gemeenschap!

De evangelische Levende Steen Gemeenschap krijgt een nieuwe kerk. En dit wordt niet zomaar een kerk. Dit onderkomen voor de grootste multiculturele kerk van Europa is straks met plek voor 2.300 (!) bezoekers groter dan het nieuwe Luxor in Rotterdam!

Het nieuwe Evangelisch Centrum gaat bestaan uit twee aparte gebouwen in de vorm van een Ichtus, het visje dat een belangrijk symbool is binnen het Christendom. Het ene gebouw is een zaal voor 2.300 bezoekers, de tweede herbergt een zaal voor 450 mensen. Daaroverheen komt een overkapping met daarin de foyer.

De gemeente houdt nu haar diensten aan de Posweg in Hoogvliet, maar dat gebouw is te klein geworden. De Levende Steen gemeente heeft nu ruim tweeduizend leden en dit aantal stijgt nog steeds ieder jaar. Haar samenkomsten zijn elke zaterdag morgen tussen 09:30 en 10:00 uur te zien op SBS6.

Na veel overleg, ontwerp, voorbereiding en geregel is op woensdag 22 juni 2011 de eerste paal geslagen. De officiële handeling is druk bezocht, zo'n 650 aanwezigen zijn getuige geweest van het slaan van een houten paal met de bekende "oud hollandse" heistelling. De bouw van de kerk gaat na de zomer daadwerkelijk van start en volgend jaar moet kerst in het nieuwe gebouw worden gevierd.

Barendrecht-Elektra b.v. installeert op dit project de elektrotechnische installaties en de brand- en inbraakbeveiligingsinstallatie.

Bekijk hier een filmpje over de totstandkoming van het project: http://youtu.be/o0BdMJv2cYQ
Bekijk hier een filmpje van de eerste paal dat gemaakt is door De Levende Steen gemeente: http://vimeo.com/25652842

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotopagina

Er zijn op dit project foto's genomen van de ontwikkelingen op de bouwplaats:

Nieuw: September 2012

April 2012