Barendrecht-Elektra b.v. bestaat 70 jaar!

Barendrecht-Elektra b.v. bestaat 70 jaar!

Ons bedrijf Barendrecht-Elektra b.v. bestond op 1 augustus 2020 precies 70 jaar! Het is 1950 als Wim Barendrecht op 23 jarige leeftijd besluit om als elektricien een eigen bedrijf te gaan beginnen. Het geval wilde dat de heer L.A. de Gruijter in het plaatsje Nieuwesluis (nabij Heenvliet) uitkeek naar een opvolger. Het klikte tussen beide heren en op 1 augustus ontstond het bedrijf De Gruijter & Barendrecht. Wim Barendrecht nam de elektrische kant voor zijn rekening en ging op pad, zoals we nu ook vaak nog zeggen, op de fiets met een bos pijp op de rug. 

Op 1 januari 1954 trekt de heer de Gruijter zich terug en neemt Wim Barendrecht ook de rest van het bedrijf over en gaat zelfstandig verder als W.H. Barendrecht Elektrotechniek. Het bedrijf verhuist naar de overkant van de straat en vestigt zich op Wieldijk 31, waar ook aan huis een kleine winkel wordt gestart, met huishoudelijke artikelen, radio’s, wasmachines en later ook de eerste zwart-wit televisies. 

In 1955 kwamen de eerste medewerkers in dienst en al snel waren dat 3 monteurs. In die jaren werden ook de eerste nieuwbouwwoningen in Simonshaven en Geervliet geïnstalleerd. Maar, begin jaren ’60 werd bepaald dat het plaatsje Nieuwesluis plaats moest maken voor de industrie. Hoewel Wim Barendrecht oorspronkelijk uit Spijkenisse kwam en hem zelfs ook geadviseerd werd om zijn bedrijf daar heen te verplaatsen i.v.m. de grote groei van Spijkenisse, koos hij er toch voor om het bedrijf in Hellevoetsluis te vestigen. De mogelijkheid deed zich namelijk voor om een bestaand elektrotechnisch winkelbedrijf aan de Rijksstraatweg 53 over te nemen, dit werd de winkel. Het groeiende installatie-bedrijf bleef in eerste instantie nog in Nieuwesluis, maar verhuisde in 1966 ook naar Hellevoetsluis, naar een woning aan de Moriaanseweg 97 met daarachter een grote schuur. 

De grote schuur is door de jaren heen flink verbouwd en vergroot, tot een heus bedrijfspand en het bedrijf is vandaag de dag nog steeds gevestigd op deze zelfde locatie, met dat verschil dat toen in de jaren ’70, de nieuwbouwwijk achter het bedrijf gebouwd werd, de ingang naar achteren werd verplaatst naar de nieuwe Distelstraat met ons huisnummer 19a. De naam van het bedrijf was inmiddels ook veranderd van W.H. Barendrecht Elektrotechniek in onze huidige naam Barendrecht-Elektra b.v. De winkel aan de Rijksstraatweg werd in 1987 gesloten, waarna het bedrijf zich volledig richtte op de elektrotechnische installaties en onderhoudswerkzaamheden, voor zowel de particuliere klant, alsmede bedrijven, gemeentes, woningbouwverenigingen en natuurlijk de aannemers. En dat doen we nu nog steeds!
Na al die jaren kunnen we zeker stellen dat Barendrecht-Elektra b.v. een écht Hellevoets bedrijf is. Niet alleen is ons bedrijf trouw aan Hellevoetsluis, maar ook de vele vaste klanten en opdrachtgevers zijn trouw aan ons bedrijf, hiernaast werken wij al vele tientallen jaren samen met vaste leveranciers, waarvan sommige zelfs al vanaf de jaren 60! Ons personeel is ook trouw aan ons bedrijf, vele medewerkers werken al meer dan 12,5, 25 of zelfs 40 jaar bij ons, en daar zijn we best trots op!

In die 70 jaar is Barendrecht-Elektra b.v. uitgegroeid tot een ware klassieker met de bekende witte busjes en de blauwe letters, die je echt overal tegen komt. Voor dag en dauw onderweg naar een klus, project of klant, want zonder de kwaliteit die wij leveren en de tevreden klanten die wij hebben, hadden we het nooit zo lang volgehouden! We zijn dan ook erg blij dat wij met ons bedrijf deze goede naam hebben kunnen vestigen in deze regio. 

Onze stip aan de horizon is nu het jaar 2025, we hopen dan ons 75-jarig jubileum te vieren op misschien dan toch een ander adres en in een nieuw pand? De tijd zal het leren...